Første pose gratis! Kampanjen varer til og med 16. juni

Austrått Kaffebrenneri

David Hummelsund
David Hummelsund - tir 11.06.2024
Austrått Kaffebrenneri

Jeg startet Austrått Kaffebrenneri AS i Sandnes i 2010. Den gang brant jeg kaffe på en stekepanne, med utgangspunkt i prinsippet "fail fast, but cheap".

I dag brennes kaffen på en Loring s15, og høsten 2024 installeres en ny Loring s70 med 70 kg kapasitet i våre nye lokaler. I 2010 var det langt mellom god spesialkaffe, og derfor startet jeg eget brenneri. Den gang var det relativt lite informasjon om kaffebrenning, men med bakgrunn som programmerer utviklet jeg enkle metoder og logger for å lettere kunne repetere batcher på en 5 kg brenner i kjelleren på Austrått i Sandnes.Først i 2018 ble en 15 kg Loring installert, og jeg gikk mer vitenskapelig til verks.

Nye nøyaktige måleverktøy ble anskaffet, og senere en prøvebrenner fra Røst.Med vår modell og formål om å bevare mest mulig av kaffebærets opphav og prosessering, ristes kaffen med relativt lyse profiler.

Utover å riste kaffe profesjonelt til HORECA og privat, har jeg oppnådd to plasseringer fra NM i kaffebrenning: 2. plass i 2020 og 3. plass i 2018. Under NM i barista og brewers cup deltar jeg som dommer.

Håper kaffen faller i smak!

Hilsen Tor Sigve T